Kees Tadema

Almere

In juli 1995 is ons gezin in Almere komen wonen. Alles is nieuw op dat moment.

Gezin, school en kerk
De kinderen naar een protestant christelijke school en wij sloten ons aan bij de Samen op Weggemeente die toen nog in een ruimte bij de school van de kinderen hun diensten hielden. Daar waren wij snel actief. Wij merkten vergeleken met de Bijlmermeer een groot verschil. We kregen steeds meer moeite met verschil van inzicht in wat geloven in God betekent door de weeks en op zondag. De kinderen hadden het ook niet naar hun zin op school. Op hun oude school kon open over geloof en kerk worden gepraat en geleefd. Op deze school waren ze een uitzondering dat ze trouw naar de kerk gingen. Tijd voor maatregelen.
De kinderen zijn overgestapt naar de Gereformeerde basisschool "de Waterspiegel" je zag ze weer opbloeien. Een aantal zondagen hebben we diverse kerken bezocht in Almere en belanden wij bij de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Een warm nest.
Een actieve kerkelijke gemeenschap. In de loop der jaren komt er binnen de Vrijgemaakte kerk meer vrijheid in de liturgie, aan de inhoud wordt niet getornd. Kerk zijn waar ik mij bij thuis voel.
Binnen de vrijgemaakte kerk is het de gewoonte dat de kinderen naar Vrijgemaakt voortgezet onderwijs gaat. Gezien de ervaringen met het onderwijs in Almere was de keus snel gemaakt. De kinderen kozen voor Vrijgemaakt voortgezet onderwijs.
Samen met nog een aantal ouders hebben we een poging gedaan om Gereformeerd Voortgezet onderwijs in Flevoland te krijgen. Helaas is dat niet gelukt.
Met mijn relatie ging het na het jaar 2002 niet goed. Tot 2010 hebben we gestreden om het huwelijk in stand te houden. Dat is niet gelukt, de belofte hebben we moeten breken. Over gevoelens dan maar te zwijgen.

In 2011 heb ik Paula mogen ontmoeten. Gedragen door Gods liefde mogen wij verder samen gaan en op 15 november 2013 zijn wij getrouwd.

Werk
Zoals ik al schreef ben ik in het jaar 2000 van baan veranderd. Mijn werkgever werd de FIOD. Zoals iedereen wel begrijpen zal kan en wil ik hier niet veel over vertellen. Deze verandering bracht heel wat studeerwerk mee. Ik ben in tussentijd redelijk op de hoogte van Belastingen, strafrecht en strafvordering.

Politiek
Mijn politieke activiteiten kunt u elders lezen op deze site.

Vrije tijd
Een druk leven vraagt ook ontspanning. Deze kan ik kwijt in het maken van grote wandelingen. Met het gezin in diverse samenstellingen en ook alleen. De natuur geeft zoveel rust. Zo heb ik gewandeld van Pieterburen naar Nice in Zuid-Frankrijk.
Vele paden heb ik in Nederland ook bewandeld. Ik ben begonnen aan de wandelroute naar Santiago de Compostela. Ik ben begonnen in Maastricht, in tussen ben ik gekomen tot Chalon en Champagne. Op mijn Youtube kanaal staan nog wat filmpjes.