Kees Tadema

0. Politiek vertrouwen

Presentatie kabinetsplannen
Deze week is Nederland opgeschrikt door de kabinetsplannen. Het lijkt erop dat er plannen zijn gepresenteerd zonder dat exact duidelijk is wat de gevolgen zijn voor de burgers. Ik vraag mij af of er wel tegenspraak is georganiseerd met het opstellen van de plannen?
Dat Nederland haar wenkbrauwen begint te fronzen en zich wanhopig af gaat zitten te vragen waarom kiezen we eigenlijk onze volksvertegenwoordigers is in mijn ogen niet vreemd. Terwijl ik weet dat volksvertegenwoordigers van goede wil zijn en hard werken. Maar alleen met hard werken kom je er niet mee. In de volksmond wordt dan ook gezegd van hard werken wordt je niet rijk.
Uitwerking op de kiezer
Opvallend is de trend dat partijen die alleen maar protest geluid laten horen het goed doen bij de kiezer. Daarnaast zagen we met de laatste verkiezingen dat de persoon de doorslaggevende factor kan zijn om stemmen te winnen. De inhoud lijkt alleen bij politiek geïnteresseerde kiezers van belang te zijn. Een groot doorslaggevend deel van de kiezer kiest op emotie en niet op inhoud. Dat blijkt uit het verloop tussen de verschillende partijen. Het is toch gek dat bijvoorbeeld je het ene jaar socialistisch stemt en het jaar daarop liberaal of andersom. Aan de inhoud en de gedachtegang van de partijen is niets veranderd. Het wordt ook steeds duidelijker dat een land regeren vanuit emotie en/of een goed overkomende persoonlijkheid veel schade teweeg brengt. Het wil maar niet lukken om de kiezer meer op basis van de inhoud te laten stemmen.
Om toch goed een land te besturen is het nodig dat er iets gaat veranderen in dit land. Wellicht moet er iets revolutionairs gebeuren zonder dat de politiek wordt uitgeschakeld.
Oplossingen
Ik heb daar zo mijn ideeën over. Vanuit mijn vakkennis, innovatieve gedachten, helicopterview en een open houding schraap ik 16 miljard bij elkaar, en nivelleer ik zo dat een groot gedeelte van de bevolking er mee leven kan. Dit kun je zien als een uitnodiging om mij in te zetten voor BV Nederland. Ik kan het bijna niet laten om voorbeelden te gaan noemen, ik doe het niet. Alleen deze dan omdat dit mijn gedachte prikkelde en wellicht van de lezer ook. Ik citeer een collega: “Ik mis het verdienmodel voor BV Nederland”.

Alternatieven bedenken
Elke week zal ik trachten één besparingstip voor de Rijksoverheid uit te werken zodat er na 7 weken (duur van de formatie geweest) een plan ligt dat als alternatief voor de huidige financiële begroting kan dienen. Als je mee wilt denken stuur dan mij een mail. Mijn mailadres is keestadema (apestaart) hotmail (punt) com.